Previous slide
Next slide

“Ik vind het leuk om mensen blij te maken met een mooi sieraad.”

Hayk Ghazaryan maakte al op een jonge leeftijd (13 jaar) kennis met het goudsmeden. Zijn technische aanleg en creativiteit leidden hem ertoe om op de Vakschool in Schoonhoven een beroepsopleiding te gaan volgen. Al snel wist hij op school zich als een talentvolle student te introduceren en de erkenning van zijn leerkrachten te verdienen. Hayk heeft zijn bekwaamheden vervolgens weten te vergroten op stage. Door zijn perfectionisme en passie voor het vak kreeg Hayk in 2006 de VZG-Award als beste leerling goudsmid-ondernemer.
Na zijn studie heeft Hayk zes jaar lang gewerkt als meester goudsmid-diamantenzetter bij bekende Amsterdamse diamanten handels. Sinds 2008 is hij met een eigen onderneming begonnen.

Een vak apart
“Ik onderscheid me door alle facetten van het vak tot  in de finesse te beheersen. Mijn specialisaties zijn Het ontwerpen van eenvoudige tot complexe juwelen eventueel met behulp van 3D technieken. Daarnaast heb  ik me bijzonder gespecialiseerd in het zetten van Diamanten en andere kostbare edelstenen.  Een vak apart. Goudsmeden hebben niet automatisch de juiste vaardigheden om stenen te kunnen zetten. Het is een intensief proces om dat onder de knie te krijgen. Ik leerde diamantzetten toen ik als meester goudsmid-diamantenzetter bij bekende Amsterdamse diamanten handels werkte. Daar heb ik stenen in een aantal van de moeilijkste zettingen leren zetten. Toen waren er dagen dat ik wel dertig tot veertig diamanten per dag zette. En dat waren niet van die kleintjes ook!”

Reparaties/Vermaken 
“Moeilijke reparaties die niemand aandurft zijn voor mij een extra uitdaging. Reparaties aan massaproducten bijvoorbeeld. Daar mankeert er vaak nogal wat aan de constructie of het ontwerp. Bij dergelijke sieraden twijfel ik aan de geleverde kwaliteit. Om kosten te besparen worden de stenen vaak meegegoten, maar dit kan veel mankementen tot gevolg hebben. De zettingen zijn minder stevig, waardoor de steentjes sneller losraken. Zelf zet ik de stenen altijd achteraf. Met de hand, steen voor steen. Het resultaat? Een steen die goed vastzit met een mooiere glans.”

Liefde voor het vak
“Ik vind het leuk om mensen blij te maken met een mooi sieraad. Een aanstaand echtpaar de deur uit zien gaan met een paar mooie trouwringen maakt me gelukkig. Ja, ik heb het druk. Maar voor mijn klanten doe ik alles. Mocht er een sieraad nodig zijn binnen een aantal dagen voor een speciale of bijzondere gelegenheid, zeg ik niet snel nee.”

Diamond Grading en Identification Cursus
Als u wilt weten dat uw diamanten in feite de diamanten zijn waar u voor betaald hebt, moet u een graderingsrapport hebben. Bij Hayko Jewels bent u in goede handen.
Hayk heeft een cursus bij HRD in Antwerpen gevolgd tot diamantair en deze in augustus 2017 met succes afgerond. Hierbij heeft hij bewezen diamanten in ieder opzicht te kunnen waarnemen, identificeren en beoordelen op internationaal erkende normen. Elk van onze diamanten komt met zijn eigen certificaat. Zo wordt kwaliteit gegarandeerd.
Met meer dan veertig jaar ervaring is HRD Antwerpen de referentie voor het onderwijs. Professionele diamantgraders, sorters en gemmologen van over de hele wereld komen naar het internationale cursusprogramma.

Hayk’s krantenartikel
Van 2001 tot 2007 heeft Hayk gestudeerd aan de beroemde handelsschool Zadkine in Schoonhoven, waar hij drie studies heeft gevolgd; goudsmederij, technisch ontwerp en zilversmeedkunst. Al snel kon hij zijn vaardigheden op school bewijzen en later in zijn opleiding als ervaren goudsmid.

Hayk’s VGZ Award 2006
Tijdens zijn afstuderen kreeg hij een verrassing van de Nederlandse Vereniging voor Goudsmeden en Zilversmeden (VGZ): Hayk was de beste leerling-goudsmid-ondernemer van het gekozen jaar. Na zijn studie kon hij snel een baan vinden bij Royal Diamonds in Amsterdam, de Zaanse Schans.

Kom naar onze Juwelierszaak in
Nijmegen-centrum

Voor al uw wensen, vragen en/of vermakingen en aanpassingen bent u van harte welkom in onze winkel in Nijmegen-centrum (Molenpoort). Hier vindt u onze huidige collectie en is het tevens mogelijk om uw geheel eigen design Ring / sieraad te laten maken. Voor vragen, verzoeken, of voor het controleren van de status van uw sieraad kunt u ons via deze website of telefonisch via onderstaand telefoonnummer bereiken. Wij hopen u spoedig mogen te verwelkomen.